Strona korzysta z ciasteczek zgodnie z Polityką plików Cookies . Korzystając z niej wyrażasz zgodnę na używanie ciasteczek, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Chwilówka Vivus.pl
Opinie: 65

www.vivus.pl

Vivus Finanse sp. z.o.o.

ul. 17 Stycznia 56

02-146 Warszawa

www.vivus.pl

PoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
 Godziny pracy: 06:00 - 23:00 06:00 - 23:00 06:00 - 23:00 06:00 - 23:00 06:00 - 23:00 06:00 - 23:00 06:00 - 23:00
Czas decyzji Wiek Zaś. o dochodach Koszt weryfikacji Limity Terminy
15 min. 20 – 75 Bez zaświadczeń o dochodach nie trzeba 0,01 zł od 100 do 3 500 zł od 1 do 30 dni

Firma Vivus istniejąca od 2012 roku w Polsce i należąca do 4financeGroup  oferuje szybkie pożyczki gotówkowe dla każdego.  Jeśli  pierwszą pożyczkę spłacisz na czas, będzie ona całkowicie za darmo, czyli roczna stopa oprocentowania to 0 %. Ewentualne koszty, byłyby naliczone w przypadku nie spłacenia chwilówki w określonym terminie.

Formalności zajmą Ci tylko chwilę, w naszej firmie nie jest wymagane zaświadczenie o zarobkach! W celu zarejestrowania się na stronie www.vivus.pl należy posiadać polskie obywatelstwo oraz być w wieku pomiędzy 20-75 lat. Następnie wystarczy już tylko uzyskać pozytywną opinię w BIK. Korzystając z kalkulatora pożyczki, możesz ustalić kwotę oraz czas pożyczki. Zatwierdzając powyższe informacje, zostaniesz przekierunkowany do wniosku, który należy wypełnić. Po wpłaceniu symbolicznego grosza na konto VIVUS, w celu weryfikacji, pozostanie Ci już tylko czekać na rozpatrzenie sprawy. Jeśli zapadnie pozytywna decyzja, pieniądze zostaną wysłane na konto bankowe w ciągu 15 minut. Natomiast umowę otrzymasz w tradycyjny sposób pocztą, po kilku dniach. Wtedy należy podpisać i odesłać na wskazany adres jeden egzemplarz.

Firma Vivus, udziela chwilówek w kwocie maksymalnej do 2500zł. Jest to suma, którą możemy pożyczyć, jeśli spłaciliśmy nasze poprzednie zobowiązania w terminie. Dla pierwszej pożyczki limit wynosi 1400zł, natomiast wnioskując już o drugą pożyczkę, możemy uzyskać nawet 2000zł. Trzecia chwilówka (pod warunkiem dwóch poprzednich zwróconych we wskazanym terminie) to nawet 2600zł! Jest również możliwość przesunięcia terminu spłaty o 7, 14 lub 30 dni za dodatkową opłatą, zależną od kwoty jaką pożyczyliśmy.

Pożyczka Vivus.pl
Aktualnie oceniana 4,64/5 na podstawie 50 opinii klientów.

Maksymalna kwota pożyczki to 3500 zł.

Opinie o pożyczce w Vivus.pl

Pati
2014-03-03 15:01
Ocenił(a) na:
5,0
Mnie zainteresowała chwilówka w vivus, po tym jak zobaczyłam reklamę w tv. Nie byłam do końca pewna bo wiadomo że różnie to bywa ale na szczęście jestem BARDZO zadowolona!! Szczególnie z szybkiego przelewu na moje konto, polecam!
Mateusztester
2014-03-12 12:11
Ocenił(a) na:
1,0
A jednak mi odmówili pożyczki, ciekawe czy to prawda ze pierwsza jest za darmo, nawet nie zdążyłem sprawdzić, jednak Wonga.pl nie robiła aż takich problemów.
Heniaś
2014-03-20 13:23
Ocenił(a) na:
5,0
Moim skromnym zdaniem vivus.pl ma bezkonkurencyjna ofertę, tak jak pisali, bez zbędnych formalności i masz szybko kasę. Polecam
Jogox
2014-03-21 14:43
Ocenił(a) na:
1,0
Jestem zmuszony wystawić negatywa, brałem kilka pożyczek, nawet po 2 tysiące i nagle poinformowano mnie, ze nie jestem wiarygodny... nie polecam
Zuzanna
2014-03-27 15:45
Ocenił(a) na:
5,0
Dosyć często korzystam z pożyczek w tej firmie i nie mam problemów jeśli chodzi o przyznanie ich. Dużym plusem jest to, ze z każda opłacona pożyczka na czas, zwiększa limit, fajnie! Polecam
Fiksjaaaxb
2014-04-04 17:02
Ocenił(a) na:
3,0
Vivus wiarygodny, oferta do przełknięcia, ale nie ma się czym też tak zachwycać.
Patrycjanet
2014-04-10 18:27
Ocenił(a) na:
5,0
Zdecydowanie firma godna polecenia, bo: szybko wysyłają decyzje i człowiek nie czeka jak na szpilkach, niski procent, no a pierwsza pożyczka za darmo.
Karo
2014-04-15 17:15
Ocenił(a) na:
5,0
A ja polecam Wam providenta!! Masz 28 dni i tyle ile wziąłeś to oddajesz, a wbrew temu co ludzie gadają procent nie jest taki duży
Usatysfakcjonowana
2014-04-17 12:16
Ocenił(a) na:
5,0
Najlepsze chwilówki, bez zbędnych zaświadczeń i marnowania czasu na papiery!
Lisamona
2014-04-23 13:13
Ocenił(a) na:
5,0
Sprawdzona firma, polecam.
Niepowiemkto
2014-04-27 16:17
Ocenił(a) na:
4,0
Moja pierwsza pożyczka w Vivus.pl to 1400zł i zgodnie z tym co piszą, za darmo! Czyli oddałem tyle samo. Wiadomo, lepiej oddać na czas bo później dużo kasy na oprocentowanie może pójść. Chociaż czasem lepiej to oprocentowanie zapłacić niż prosić się znajomych.... generalnie firma wiarygodna, umowa doszła po 3 dniach , nie musiałem płacić za wysłanie umowy z powrotem. I tak jak wszędzie sprawdzają czy się nie ma długów, ogólnie zadowolony, ale zawsze mogłoby być lepiej.
Szybkobiegam
2014-05-02 16:04
Ocenił(a) na:
5,0
Ludzie! Dają 1400zł na miesiąc za friko! We wniosku nawet nie było rubryczki o zarobkach, czy pracy!! Decyzja szybko, chyba max 15 minut, a kasa jeszcze szybciej. Chyba nie ma innej firmy co od razu by 1400zł dała na pierwsza pożyczkę. Gorąco polecam!
Siwetymikolaj
2014-05-03 14:05
Ocenił(a) na:
5,0
GODNI POLECENIA, przez rok już kilka chwilówek u nich miałem, Szkoda że nie mają większych limitów ale dobre i to. SUPER.
Nieznajomy
2014-05-07 11:24
Ocenił(a) na:
5,0
Do Mateusztester!! Wonga.pl tez robi weryfikację na milion procent, wiec dlaczego Vivus.pl miałby Ci nie dać? Zastanawiające...
Małgosia
2014-05-11 12:27
Ocenił(a) na:
5,0
Z wielką przyjemnością mogę polecić Vivus, bo dostałam pożyczkę, w momencie gdy nie miałam nawet na chleb. I to nie w przenośni. Spłacając kolejne pożyczki zawsze rzetelnie oddawałam wszystko na czas, dziękując za kolejne pieniądze. Zapewne nie jest to najtańsze rozwiązanie, ale dzięki Vivusowi jakoś wyszłam na prostą a znajomi nic nie wiedzą o problemach finansowych. Serdecznie pozdrawiam, M
Areckikowal
2014-05-16 13:37
Ocenił(a) na:
5,0
SUPER daję maxa bo najlepsza pożyczka na rynku!! Profesjonalne podejście do klienta to jest to co lubię!
Niezadowlona1289
2014-05-17 11:39
Ocenił(a) na:
1,0
NIE POLECAM......... jak można nie poinformować klienta, że kwota jest zależna od wieku!! To jest oszustwo, bo wprowadziłam wszystkie swoje dane , zdecydowałam się, poświęciłam czas na to,a okazało się że mogę dostać ile? 700zł! Śmiech na sali jest napisane 1400 zł. Uważam, że to jest oszustwo, bo o takich rzeczach to na początku powinno się poinformować .
Armani
2014-05-20 12:19
Ocenił(a) na:
5,0
Polecam, miałam przyjemność kilka razy pożyczyć pieniądze w Vivusie i współpraca okazała się pozytywna. Zdecydowanie pożyczyła bym większą sumę w takiej wiarygodnej firmie, ale niestety nie maja.
Markson
2014-05-26 16:12
Ocenił(a) na:
5,0
Rzeczywiście, zgodzę się z powyższymi opiniami. Przypominają o terminie spłaty, na początku od razu wiesz ile będziesz musiał oddać i wszystko odbywa się naprawdę szybko. Zależy im na klientach i naprawdę o nich dbają, mają profesjonale podejście. Polecam, szczególnie w awaryjnych sytuacjach.
Wojciech
2014-05-28 18:47
Ocenił(a) na:
5,0
Różnie to w życiu bywało, i trochę mam doświadczenia z tymi pożyczkami.. jednak Vivus.pl okazał się bezkonkurencyjny. Już od pewnego czasu , tylko liczę na vivusa, nie wymagają żadnych zaświadczeń tak jak inne firmy, a kasa już nawet w kilka minut na koncie. Najważniejsze: dają ci większy limit jak spłacasz sumiennie poprzednie pożyczki, dla mnie uczciwa firma.POLECAM !!!
Marcozi
2014-06-01 19:33
Ocenił(a) na:
5,0
Chwilówka 0 % !! zdecydowanie to lubię !
Ala
2014-06-11 12:41
Ocenił(a) na:
5,0
Gdy już trzeba zaciągnąć jakąś pożyczkę, np. teraz na święta, to ja bardzo polecam VIVUS. Porównywałam tą firmę z innymi i jak się okazało, mają najniższe koszty, każdy może to sprawdzić zwyczajnie licząc na kalkulatorach pożyczkowych firm. Brałam już 3 pożyczki i wszystko po mojej myśli było. Różnie to się słyszy od znajomych o tych internetowych firmach , ale vivus.pl jest uczciwy wiec nie szukam już niczego innego.
Arkos
2014-06-23 13:33
Ocenił(a) na:
5,0
Darmowa chwilówka, nie ma co !
Urszulka
2014-06-29 13:16
Ocenił(a) na:
5,0
Ciekawa oferta na tym Vivusie. Korzystając z innych firm, mam porównanie i akurat z Vivus.pl jestem najbardziej zadowolona jeśli chodzi o formalności, to wniosek jest banalnie prosty , a pieniądze szybko wpłyneły na konto!
Karolajna
2014-07-04 16:16
Ocenił(a) na:
5,0
Porządna firma, nie nabija ludzi w butelkę, bo dzisiaj to łatwo się przejechać na tych firmach online.
Henryk
2014-08-14 13:25
Ocenił(a) na:
5,0
Jestem zadowolony, pożyczyłem 1000 zł i oddałem tyle samo. Super sprawa.
AleksandraOpole
2014-08-18 19:50
Ocenił(a) na:
5,0
Jak tu nie polecić Vivusa, jak ma naprawdę mega ciekawe oferty! najważniejsze że nie sprawdza Bik i tych innych, więc jestem przekonana, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Urszulawer
2014-08-29 22:11
Ocenił(a) na:
5,0
Chętnie polęcę tę firmę, ponieważ współpraca z nią to przyjemność. Przede wszystkim nie ma w umowie rzeczy napisanych małym druczkiem, które później okazują się niemiłą niespodzianką. Vivus to uczciwa firma i będę ją polecać wszystkim moim znajomym.
Patryk
2014-11-11 02:11
Ocenił(a) na:
5,0
Dobra firma. Jedna z pierwszych na rynku. Aktualna pożyczka też na świetnych warunkach. Nie pozostaje nic tylko polecić tą chwilówkę.
Adam
2015-05-10 20:38
Ocenił(a) na:
5,0
Jest ok
tomek
2015-05-11 13:30
Ocenił(a) na:
3,0
pierwsza za darmo następne kosmiczne odsetki
halma
2015-05-17 11:13
Ocenił(a) na:
5,0
wystwiam bardzo pozytywna opinie!!!dali tyle ile potrzebowałam,szybko i bez zbednych pytan.polecam szczerze....w innych firmach proponowali mniejsze kwoty lub całkowicie odmawiali.
Jakub
2015-05-24 10:24
Ocenił(a) na:
5,0
Bezproblemowo ,negatywne komentarze są od tych co nie mają kasy żeby oddać i nagle firma robi sie be ale jak mają kasę w 10 minut na koncie to nie płaczą taki naród
Kamila221
2015-07-08 12:02
Ocenił(a) na:
5,0
Polecam tą firmę. U mnie również wszystko ok. Pożyczka spłacona.
Iwona
2015-07-20 18:55
Ocenił(a) na:
5,0
POLECAM wzięłam pożyczkę 1600 za darmo inne firmy strasznie długo mnie weryfikowaly więc zrezygnowałam z ich uslug a w vivus otrzymałam kasę w ciągu 15 minut zdecydowanie polecam i będę korzystać w przyszłości
olka
2015-09-01 12:07
Ocenił(a) na:
5,0
brałam juz trzy pozyczki pod rzad co 30 dni... szybka decyzja ,pieniadze w przeciagu pol godziny na koncie... polecam !! dla ludzi co mają mały problem pieniezny super!! splacilam dzien przed terminem.. dostalam smsa ze pozyczka uregulowana splacona:)
tomek27
2015-11-19 01:49
Ocenił(a) na:
4,0
Udało się dostać pożyczkę. Może nie na maksymalną kwotę ale zawsze coś.Polecam.
Tomek
2016-04-21 15:27
Ocenił(a) na:
5,0
Polecam tą firmę szybko odpisują. Dostałem darmową pożyczkę i jestem bardzo zadowolony, że wszystko udało się załatwić tego samego dnia!
kala
2016-06-08 21:37
Ocenił(a) na:
4,0
wystawiam pozytywną opinie o firmie, jestem zadowolona usługi, pieniądze doatrły szybko i bez problemowo. Dobrze tez, ze udało mi się spłacić od razu w terminie.
Krystian
2016-09-01 12:08
Ocenił(a) na:
5,0
Najpierw próbowałem wziąć pożyczke w dwóch innych chwilówkach i nie otrzymałem zgody poniewaz pracuje zagranicą i nie mam polskich dochodów z czego vivus.pl okazał sie jedyną chwilówką z 8 innych z którymi próbowałem i otrzymałem bez problemu pierwsze 1400 zł przy 0% odsetek. z pożyczki korzystałem 4 razy i jestem bardzo zadowolony. Oczywiscie regularnie splacalem i otrzymalem wiekszy limit. Do tego od czasu do czasu przysyłają promocje w odsetkach gdy przy wiekszej sumie otrzymam duzo nizszy procent odsetek niz w standardzie. A z tym wiekiem cos jest nrzeczy, bo moja kuzynka (19lat) dostała mozliwosc wizecia max 700 zł. Ale pozatym wszystko jak książka pisze.Gorąco polecam!

Dodaj Opinię

Najnowsze ranking

Nasi eksperci polecają

Pożyczka Latwykredyt

Latwykredyt.pl

Szybka pożyczka online dostępna w 15 minut - 1000 zł bez kosztów.

Chwilówka Netcredit

Netcredit.pl

W świątecznej promocji chwilówka na 30 dni nawet na 1500 zł bez opłat!

Kredyt pozabankowy Provident

Provident.pl

Numer jeden w pożyczkach ratalnych - 10000 zł pozabankowo na niski procent.

Szybki Kredyt Mini Ratka

Mini Ratka PKO Bank Polski – Szybki kredyt Gotówkowy

Szybka pożyczka od PKO Bank Polski do 120,000 zł, możliwość konsolidacji innych pożyczek

Pożyczka w Alior Bank

Pożyczka gotówkowa Alior Bank

Bank gwarantuje najniższą ratę pożyczki do 150,000 zł, minimum formalności.

Kredyt samochodowy od Alior Bank

Pożyczka w banku BPH

Kredyt Gotówkowy Bank BPH

Szybki kredyt - pożyczka na dowolny cel. 1,5 miliona zawodolonych klientów !

Karta Kredytowa Raiffeisen Polbank

Karta Kredytowa Raiffeisen Polbank Visa

Zwrot do nawet 360 zł za zakupy, 56 dni bez odsetek i 12 rat w karcie bez odsetek.

Karta Kredytowa Alior Sync

Karta Kredytowa Alior Sync

Darmowe wydanie karty, wysoki limit kredytowy, do aż 58 dni bez odesetek.

Karta Kredytowa Deutsche Bank

Karta Kredytowa Deutsche Bank

Bogaty pakiet ubezpieczeń, rabaty u wielu partnerów nawet do 50% i 54 dni bez odesetek na karcie.

Konto oszczędnościowe BGŻOptima

Konto Oszczędnościowe BGŻOptima

Atrakcyjne oprocentowanie nawet 3,6% , brak opłat i darmowe przelewy.

Konto osobiste mBank

Konto Bankowe mBank

Darmowe konto bankowe - darmowe przelewy i wypłaty w ponad 4800 bankomatach w Polsce.

Konto osobiste ING BANK ŚLĄSKI

Konto Bankowe ING Bank Śląski

Nowoczesne konto bez opłat za prowadzenie, darmowe bankomaty i karta zbliżeniowa.