Strona korzysta z ciasteczek zgodnie z Polityką plików Cookies . Korzystając z niej wyrażasz zgodnę na używanie ciasteczek, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Chwilówka Filarum.pl
Opinie: 26

www.filarum.pl

Rapid Finance Polska Sp. z o.o.

ul. Postępu 18A

02-676 Warszawa

www.filarum.pl

PoniedziałekWtorekŚrodaCzwartekPiątekSobotaNiedziela
 Godziny pracy: 07:00 - 23:00 07:00 - 23:00 07:00 - 23:00 07:00 - 23:00 07:00 - 23:00 07:00 - 23:00 07:00 - 23:00
Czas decyzji Wiek Zaś. o dochodach Koszt weryfikacji Limity Terminy
10 min. 21 – 65 Bez zaświadczeń o dochodach nie trzeba 0,01 zł od 100 do 3 000 zł od 1 do 30 dni

 

Filarum to szybka gotówka przez internet. Aby dostać pożyczkę należy wypełnić wniosek elektroniczny do którego będzie nam potrzebny jedynie dowód osobisty. Nie są wymagane zaświadczenia o zarobkach i inne dodatkowe poświadczenia czy dokumenty. Po złożeniu wniosku w celu weryfikacji należy wykonać opłatę rejestracyjną w wysokości 0,01 zł na podane konto bankowe. Maksymalny okres pożyczki możesz wybrać dowolnie jednak nie dłużej niż na 30 dni. Jeżeli po tym czasie nie będziesz w stanie spłacić pożyczki, będziesz miał możliwość przedłużenia umowy o kolejny okres. Czas po którym dostaniesz pieniądze zależy w którym banku masz rachunek. Jeżeli posiadasz ROR w jednym z banków wymienionych na stronie Filarum.pl to pieniądze możesz otrzymać nawet w kilka minut po akceptacji wniosku. W przeciwnym wypadku będziesz musiał poczekać do maksymalnie 1 dnia roboczego.Dzięki promocji "pierwsza pożyczka za darmo", systemie premiowania stałych i wiarygodnych klientów, możliwości przedłużenia spłaty pożyczki oraz szybkości z jaką można uzyskać chwilówkę Filarum stanowi jedną z najbardziej konkurencyjnych ofert na Polskim rynku.

Pożyczka Filarum.pl
Aktualnie oceniana 4,51/5 na podstawie 25 opinii klientów.

Maksymalna kwota pożyczki to 3000 zł.

Opinie o pożyczce w Filarum.pl

Marek
2014-08-24 18:08
Ocenił(a) na:
5,0
Polecam filarum jak potrzebujecie szybko niewielką kwotę gotówki. Miałem konto w tym samym banku i chwilówkę otrzymałem bardzo szybko ( kilkanaście minut ). Przy pożyczce z banku czekałbym pewno kilka dni o ile jakiś bank zdecydowałby się udzielić mi pożyczki na tak krótki okres czasu. W tej firmie bez problemów i co najważniejsze za darmo :)
Bronek
2014-09-11 18:08
Ocenił(a) na:
3,0
Prawie dostałem pożyczkę, niestety odrzucili mój wniosek, bo jakoby nie mieszczę się w przedziale wiekowym;/ ;/ co z tego jak mógłbym spłacić pożyczkę, ee tam jest wiele innych firm, więc skorzystam z innych.
Agata
2014-09-13 08:11
Ocenił(a) na:
1,0
Nie polecam zawracać sobie głowy chwilówką w filarum. Wnioskowałam o 500zł, i nawet nie przeniosło mnie na dalszą stronę, a odpowiedzi ZERO
Giewont
2014-10-11 18:13
Ocenił(a) na:
1,0
nie odpisują!!
Gooody
2014-12-12 18:09
Ocenił(a) na:
5,0
A mi gotówka szybko spłynęła na konto, także z czystym sumieniem polecam, bodajże po 20 minutach już miałem. Dzięki filarum
AleksandraGdansk
2015-01-15 11:09
Ocenił(a) na:
5,0
Ja z kolei wysłałam 1 grosz, a nie tak jak tu piszą złotówkę... a kasa po około 8 minutach już na koncie. Tylko dziwne, bo do 500zł miało być za darmo, ja wzięłam 300 i 36zł do zwrotu dla nich jeszcze, no ale i tak kto by mi pożyczył ze znajomych ... POLECAM
Reks
2015-02-02 18:09
Ocenił(a) na:
5,0
500zł bez dodatkowych odsetek, co tu dużo mówić!! Polecam :D
Zawodowiec
2015-03-03 14:09
Ocenił(a) na:
3,0
Pierwszą pożyczkę miałem darmową, także uważam że jest to dobry układ. Ja złożyłem akurat w nocy wniosek i rano już dzwonili do mnie, a dosłownie zaraz miałem przyznaną pożyczkę. Wiadomo lepiej się nie bawić w kredyty, ale taka mała pożyczka, zawsze załata dziurę w budżecie i w miarę łatwo jeszcze ją spłacić. Niestety kolejne pożyczki już nie są za darmo.
Asik88
2015-04-12 14:41
Ocenił(a) na:
3,0
Nie wierzyłam w opinie, w których było, że długo się czeka na pieniądze, i co jednak prawda. Już 28 godzin czekam i piniędzy jak nie było tak nie ma. Po rozmowie z Filarum, dowiedziałam się, że pożyczkę już od razu wysłali, po przeczytaniu wniosku i że to na pewno wina mojego banku. Tylko zastnawia mnie jedno, mój przelew to jakoś szybko do nich doszedł, a od nich to już oczywiście problemy. Na pewno nie skorzystam już z Filarum.
Wojciech
2015-04-15 12:33
Ocenił(a) na:
5,0
Wszystko zajęło 2 godziny, i kasa też już na koncie jest. Polecam
Malinka44
2015-05-22 16:44
Ocenił(a) na:
1,0
Ja się zawiodłam na Filarum. Wpłaciłam 1zł jako weryfikację, i czekałam chyba do wieczora na odzew. I niestety był negatywny.. a chciałam tylko 100zł pożyczyć! Natomiast kiedyś brałam pożyczki w Wonga i Vivus i nie robili mi żadnych problemów, nawet po kilkaset złotych mogłam pożyczyć, bo spłacałam ładnie na czas. I kasę też mi od razu wysłali. A tu w Filarum to nawet nie oddali tej złotówki wpłaconej, zdzierstwo. W wonga i vivus pamiętam że oddali...
Czakos
2015-06-18 11:10
Ocenił(a) na:
5,0
Super firma, poszło gładko i bez problemów. Kaskę miałem już po 20 minutach. A pożyczałem już w prawie wszystkich pożyczkach online bo pierwsze są za darmo , ogólnie mówiąc to porównywalnie jest wszędzie. Niestety jak jesteś w bazie dłużników to nigdzie nie dostaniesz, nawet nie ma co próbować, bo kumpel w 4 firmach próbował i nic.
Zadowolonykliencik
2015-07-20 13:13
Ocenił(a) na:
5,0
Przyznali mi pożyczkę, a zwróciłem ja bez procentów żadnych, więc polecam.
Zorro66
2015-07-29 11:31
Ocenił(a) na:
5,0
Ja mam bardzo miłe doświadczenie z filarum. Szczególnie dlatego, że w trakcie spłacania chwilówki, szef spóżniał się z wypłatą... Myślałem, że do moich drzwi zapuka komornik, ale tak się nie stało. Tylko dlatego że uczciwie przyznałem, że po prostu nie mam ustalonej raty, szef nie wypłacił jeszcze pieniędzy i zapytałem co mam robić. Rozwiązanie było dziecinnie proste, przedłużono mi pożyczkę o 14 dni i po kłopocie. Po 12 dniach spokojnie spłaciłem zaległą jak i kolejną ratę. Na pewno jeszcze wezmę pożyczkę na Filarum.
Makarena
2015-08-12 13:10
Ocenił(a) na:
1,0
Chyba mają coś nie tak ze stroną, bo jak klikam wnioskowanie o pożyczkę, to przekierowuje mnie na tą samą stronę.. LOL
Ewelina
2015-09-15 13:10
Ocenił(a) na:
5,0
Dobra chwilówka bez ukrytych kosztów o co się na początku obawiałam. Spłaciłam tyle ile pożyczyłam także jestem bardzo zadowolona.
FuNk
2015-10-14 10:11
Ocenił(a) na:
1,0
Dziwne na soho dostałem chwilówkę, a tu na filarum już nie, a to ta sama firma. ;/
Arleta
2015-11-12 13:23
Ocenił(a) na:
3,0
Z tego co czytam te komentarze, to widzę że jeden dostaje a drugi nie. Zapewne jest to normą. Nie ma co się dziwić. Ale z drugiej strony ciekawe jak weryfikują klientów. Pewnie liczą się lajki na FB, tak jak w kredito24 Nie lajkujesz ich strony , to pożegnaj się z pożyczką
fanfilarum
2015-12-11 12:19
Ocenił(a) na:
5,0
Filarum udzieliło mi nie jednej pożyczki, niestety taki okres w życiu zaczął się, dzieci, rodzina, trudno było wiązać koniec z końcem. Wiadomo jak to w Polsce jest, państwo nie pomoże. Wybrałem najlepszą firmę na rynku, bo z takiej biedy wyjść bez ogromnych kredytów w bankach to graniczy z cudem. Polecam wszystkim użytkownikom filarum.
Wioletta
2015-12-25 21:31
Ocenił(a) na:
5,0
POLECAM – filarum.pl szybko wysłało mi chwilówkę, góra 15 minut i przelew dotarł.
Warszafka
2016-01-22 23:12
Ocenił(a) na:
1,0
I co Filarum?? Gdzie niby tak chętnie udzielacie chwilówek? Mi odmówiliście, mimo że w bazie dłużników nie widnieję! A odpowiedź brzmiała: indywidualna ocena weryfikującego, może pan/pani zły dzień miała? Nie będę tracił nawet minuty więcej na szukaniu prawdy, powiem krótko nie polecam.
Pozytyw
2016-02-23 13:12
Ocenił(a) na:
5,0
Chciałabym szczerze polecić innym będącym w nagłej potrzebie Filarum. Pierwsza pożyczka jest szczególnie ciekawa, ponieważ jest kompletnie za darmo ja skorzystałam, i nie żałuję, bo oddałam równe 500zł, a jeśli chodzi o szybkość otrzymania pieniędzy to również jestem zadowolona. I dodam, że nie posiadam jakiegoś konta na facebooku.
grajcyk41
2016-03-09 18:17
Ocenił(a) na:
5,0
Bardzo dużo się mówi o zachowaniu szczególnej ostrożności przy tego typu pożyczkach. Ja się na tej firmie nie zawiodłem - otrzymałem szybko pieniądze i oddałem taką samą kwotę. Polecam
Szarlotka
2016-04-04 13:16
Ocenił(a) na:
3,0
Witam wszystkich forumowiczów, niby pożyczka jest w porządku, no ale z czekaniem na przelew to coś jest nie halo. Wielu z Was zapewne ma konto w innym banku niż Filarum.pl, więc trzeba czekać 1 dzień roboczy na przesłanie pieniędzy. Czyli na przykład jeśli w piątek ktoś weźmie chwilówkę, to dostanie ją w poniedziałek....
Alicja31
2016-04-11 18:13
Ocenił(a) na:
5,0
Gorąco polecam filarum!! Dzięki nim, mogłam skorzystać z fajnej okazji zakupu lodówki. Wiadomo jak okazja trzeba korzystać. A pożyczkę już dawno spłaciłam i nie pamiętam.

Dodaj Opinię

Najnowsze ranking

Nasi eksperci polecają

Pożyczka Latwykredyt

Latwykredyt.pl

Szybka pożyczka online dostępna w 15 minut - 1000 zł bez kosztów.

Chwilówka Netcredit

Netcredit.pl

W świątecznej promocji chwilówka na 30 dni nawet na 1500 zł bez opłat!

Kredyt pozabankowy Provident

Provident.pl

Numer jeden w pożyczkach ratalnych - 10000 zł pozabankowo na niski procent.

Pożyczka w Alior Bank

Pożyczka gotówkowa Alior Bank

Bank gwarantuje najniższą ratę pożyczki do 150,000 zł, minimum formalności.

Kredyt samochodowy od Alior Bank

Pożyczka w banku BPH

Kredyt Gotówkowy Bank BPH

Szybki kredyt - pożyczka na dowolny cel. 1,5 miliona zawodolonych klientów !

Szybki Kredyt Mini Ratka

Mini Ratka PKO Bank Polski – Szybki kredyt Gotówkowy

Szybka pożyczka od PKO Bank Polski do 120,000 zł, możliwość konsolidacji innych pożyczek

Karta Kredytowa Raiffeisen Polbank

Karta Kredytowa Raiffeisen Polbank Visa

Zwrot do nawet 360 zł za zakupy, 56 dni bez odsetek i 12 rat w karcie bez odsetek.

Karta Kredytowa Alior Sync

Karta Kredytowa Alior Sync

Darmowe wydanie karty, wysoki limit kredytowy, do aż 58 dni bez odesetek.

Karta Kredytowa Deutsche Bank

Karta Kredytowa Deutsche Bank

Bogaty pakiet ubezpieczeń, rabaty u wielu partnerów nawet do 50% i 54 dni bez odesetek na karcie.

Konto oszczędnościowe BGŻOptima

Konto Oszczędnościowe BGŻOptima

Atrakcyjne oprocentowanie nawet 3,6% , brak opłat i darmowe przelewy.

Konto osobiste mBank

Konto Bankowe mBank

Darmowe konto bankowe - darmowe przelewy i wypłaty w ponad 4800 bankomatach w Polsce.

Konto osobiste ING BANK ŚLĄSKI

Konto Bankowe ING Bank Śląski

Nowoczesne konto bez opłat za prowadzenie, darmowe bankomaty i karta zbliżeniowa.