Strona korzysta z ciasteczek zgodnie z Polityką plików Cookies . Korzystając z niej wyrażasz zgodnę na używanie ciasteczek, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Aviva opinie

(17 opini)
Dodaj Opinię

Informacje o Aviva

Ubezpieczyciel Aviva

Aviva pojawiła się w Polsce ponad dwadzieścia lat temu, a dokładnie w 1992 roku. W poprzednim roku otrzymała pierwsze miejsce w rankingu Przyjazna Firma Ubezpieczeniowa 2014, co gwarantuje wysoką jakość usług i korzystne ceny produktów ubezpieczeniowych oraz finansowych.

Dane Teleadresowe Aviva

Adres siedziby:
Aviva Sp. z o. o.
ul. Domaniewska 44
02-672 Warszawa

Infolinia Avivy:
801 888 444
+48 (22) 557 44 44

Dostęp internetowy

Strona instytucji:
http://aviva.pl

Aviva Opinie
4 stars - "Ubezpieczenie oc/ac." Bardzo dobre ubezpieczenie OC/AC.

Komentarze klientów o Aviva

W
2016-12-27 10:38
Ocenił(a) na:
1,0
Porazka, nie mozna sie dodzwonic i uzyskac odpowiedzi w sprawie szkody. Lekcewaza klienta, nie chca wyplacic odszkodowania. To byl ogromny blad podpisac z nimi umowe. czujemy sie oszukani. brak szacunku do klientow i nie dotrzymanie terminow
Ola
2016-12-23 12:55
Ocenił(a) na:
1,0
Mimo posiadania OC i AC i zgłoszeniu szkody nie wypłacają pieniędzy potrzebnych na naprawę samochodu. Nawet PZU jest uczciwsze wobec swoich klientów.
tifani
2016-11-15 17:19
Ocenił(a) na:
1,0
Kupiłam auto ubezpieczone w tej firmie, w związku z naliczoną opłatą postanowiłam rozwiązać ubezpieczenie oc. I tu pokazano poziom firmy. Dzwoniłam po kilkanascie razy by zerwać umowę. Za każdym razem jakieś głupie tłumaczenie typu 'nie wiem jka to się stało', 'nie zauważylismy Pani e-maila'. W końcu gdy już zerwali to ubezpieczenie pojawil się problem drobnej opłaty za miesiąc ubezpieczenia. Dostałam maila z avivy, gdzie w tresci było napisane że mam do zapłaty konkretną kwotę ale bez zadnej faktury, rachunku bankowego na który mam wpłacić pieniądze, nic. Dzwoniąc po raz kolejny, Pani podaje mi nr konta przez telefon, PEŁEN PROFESJONALIZM. Jesli nie chcecie tracić czasu i poczuć się jak w średniowieczu unikajcie Avivy
Marta
2015-08-07 01:22
Ocenił(a) na:
5,0
Zdarzyła mi się niewielka stłuczka, ale było w związku z tym trochę napraw. Na szczęście nie miałam żadnego kłopotu z otrzymaniem odszkodowania. Pieniądze na moim koncie znalazły się w ciągu niespełna dwóch tygodni. Nawet byłam dość zaskoczona sumą.
Asia
2015-07-26 14:22
Ocenił(a) na:
5,0
Podczas kupowania ubezpieczenia komunikacyjnego, nie natknęłam się na żadne niejasności, a także komplikacje. Wszystko przebiegło bardzo pomyślnie.
Jacek
2015-06-20 19:23
Ocenił(a) na:
4,0
Również polecam tą firmę. Od lat mam u nich ubezpieczenie.
Daria
2015-06-17 15:52
Ocenił(a) na:
4,0
Grunt to posiadanie zaufanego agenta. Jeśli ktoś zawiera ubezpieczenia z konsultantami z przypadku, może być później nieco rozczarowany. A jak się pozna wszystkie za i przeciw i będzie się świadomym tego, co się podpisuje, nie powinno być żadnej krzywdy podczas wypłacania odszkodowania.
Błażej
2015-06-16 12:23
Ocenił(a) na:
5,0
Nigdy się jeszcze na Avivie nie zawiodłem. Chociaż nie powiem, miałem jedną chwilę zwątpienia, kiedy jedna sprawa się za bardzo przedłużała. Ale ostatecznie wszystko skończyło się tak jak tego oczekiwałem.
Marcin
2015-06-15 23:09
Ocenił(a) na:
5,0
Bardzo dobre ubezpieczenie.
Grzesiek
2015-04-27 18:33
Ocenił(a) na:
5,0
Cóż mogę powiedzieć. Jest to idealne ubezpieczenie dla takich jak ja, czyli właścicieli starych aut. Bez problemu zakupiłem OC i AC. W innych Towarzystwach, nie było o tym nawet mowy.
Andrzej
2015-04-11 11:16
Ocenił(a) na:
5,0
Gdzieniegdzie zetknąłem się z niekorzystnymi ocenami Avivy. Moje osobiste odczucia wyglądają zupełnie inaczej. Zawsze mogłem liczyć na pomoc, gdy jej potrzebowałem.
Krzysztof
2015-03-23 15:01
Ocenił(a) na:
5,0
Korzystam z kilku towarzystw. Ale tutaj zawsze wracam wykupując polisę turystyczną. Posiada bardzo rozbudowane warianty, które uspokajają mnie podczas podróży. Wiem, że mój majątek jest bezpieczny.
Justyna
2015-02-22 12:31
Ocenił(a) na:
3,0
Nie zarabiam zbyt wiele. Ale i ja również chciałam być gdzieś ubezpieczona. Decydując się na podstawową polisę sugerowałam się wysokością składek. Wolę „cokolwiek, niż wcale”. Ale i tak jestem zadowolona. W razie kalectwa lub innego zdarzenia, nie zostanę bez niczego.
Maciek
2015-02-12 01:55
Ocenił(a) na:
4,0
Życie w czasach konsumenckich wcale nie jest proste. Ciągłe kredyty, żeby zapewnić sobie przyzwoity byt. Kilka lat temu zdecydowałem się na wykupienie polisy dla moich kredytów. Gdyby coś mi się stało, będę spokojniejszy. A tego nikt nie potrafi przewidzieć, w ciągu najbliższych kilkunastu lat. Bo tyle mi jeszcze zostało do spłaty kredytu za mieszkanie.
Klara
2015-01-02 01:56
Ocenił(a) na:
5,0
Dla mnie jest to bezkonkurencyjna firma. Najniższe stawki na rynku, za świetne warunki ubezpieczenia. Naprawdę polecam.

Produkty Aviva

Opis oferty

Ubezpieczenie w Aviva

Pakiet OC i AC w Avivie została określona jako Standard KOrnACkiego. W pakiecie znajduje się również bezpłatne Assistance na Europę, gwarantujące między innymi holowanie, czy też parkowanie do 100 złotych. Ale dodatkowo klient może liczyć na usługę Szkoły Bezpiecznej Jazdy, oraz na Samochód Zastępczy.

Warunki ubezpieczenia

Aby móc skorzystać z ubezpieczenia AC, należy oczywiście spełnić kilka ważnych warunków. Do nich zalicza się między innymi to, że wiek samochodu nie może przekroczyć 15 lat. AC obejmuje ochroną także do dwóch fotelików dziecięcych znajdujących się w samochodzie oraz wyposażenie, które jest zamontowane na stałe i nie przekracza ono wartości 1500 złotych. Oczywiście zakres ubezpieczenia można zwiększyć dokupując dodatkowe rozszerzenia.

Likwidacja szkód

Zgłoszenia szkody można dokonać między innymi drogą internetową poprzez specjalny formularz, ale również drogą telefoniczną w godzinach od 8:00 do 20:00, jak i też mailowo bądź przesyłając tradycyjną pocztą.
Należy wziąć pod uwagę także wkład własny, nazywany inaczej franszyzą redukcją, o którą pomniejszone zostanie odszkodowanie. Jest to wartość dobierana indywidualnie podczas wyliczania składki. Dlatego warto zapoznać się z jej wartością przed ostatecznym podpisaniem umowy.
Również należy dokładnie spojrzeć w umowie na franszyzę integralną. Agent dobiera konkretną wartość do poszczególnego klienta.
Wycena części przy szkodzie dla samochodów starszych niż pięć lat, będzie sugerowana cenami zamienników, czyli części nie posiadających logo producenta.
Ocenę szkody klient wybiera pomiędzy kalkulacją ze strony Ubezpieczyciela, bądź na podstawie faktur.
Podczas likwidacji szkód należy również uwzględnić amortyzację części:
– 20% – ten sam rok produkcji, 25% – roczne auto, 30% – 2-letnie auto, 40% – 3-letnie auto, 50%-4-letnie auto, 60% – 5-letnie auto i starsze.

Odszkodowanie nie zostanie wypłacone jeśli doszło między innymi do:

  • uszkodzenia ogumienia
  • skradziony samochód nie był zabezpieczony przed tym czynem
  • do kradzieży na terenie Mołdawii, Białorusi bądź Ukrainy
  • ataków terroryzmu, zamieszek bądź działań wojennych
  • reakcji jądrowej
  • wykorzystania auta w celach nauki jazdy, taksówki, wyścigów, bądź sprzedaży komisowej

Kierowca, który poniósł szkodę może liczyć na szybki kontakt z osobistym doradcą. Ponadto korzysta on z możliwości holowania pojazdu, skorzystania z auta zastępczego do 14 dni, parkowania w kwocie do 100 złotych. Z Ubezpieczony może także dowiedzieć się o najbliższym punkcie medycznym, bądź warsztacie samochodowym.

Zalety

  • 20% za zakup pakietu 0C/AC
  • do 60% zniżki za bezszkodową jazdę
  • w cenie pakietu usługa Assistance na Europę
  • kierowca, który uległ wypadkowi ma możliwość skorzystania z bezpłatnej Szkoły Bezpiecznej Jazdy
  • w cenie polisy znajduje się ubezpieczenie fotelików dziecięcych
  • jeśli maksymalnie roczny samochód zostanie skradziony, ubezpieczonemu są zwracane środki finansowe
  • samochód zastępczy do 14 dni

Wady

  • dość wysokie koszty amortyzacji części dla stosunkowo młodych aut
  • brak konkretnych informacji na temat wysokości franszyzy integralnej oraz redukcyjnej

Podsumowanie

Pakiet Standard KOrnACki, to świetna propozycja dla kierowców mających stosunkowo młode auta, ponieważ na nie są najlepsze ceny podczas wyliczania odszkodowania. Na pewno pakiet obejmuje także dogodne ubezpieczenia fotelików dziecięcych, a także wyposażenia znajdującego się w samochodzie. Oczywiście klient ma możliwość rozszerzać ubezpieczenie AC o dodatkowe usługi.